ד״ר מעין סודאי היא מרצה בפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה, ומרכזת פרויקט משפט ומדיניות בGenderSci Lab – באוניברסית הארוורד. תחומי ההתמחות של סודאי הם משפט בריאות וביו-אתיקה, דיני ראיות, לימודי מגדר, ולימודי חברה מדע וטכנולוגיה (STS). ד״ר סודאי היא בוגרת אוניברסיטת חיפה, והשלימה בשנת 2012 תואר משותף במשפטים ולימודי מזרח אסיה בהצטיינות יתרה. לאחר התמחות במשרד ש. פרידמן המשיכה ללימודי דוקטורט באוניברסיטת הארוורד. במהלך לימודיה לדוקטורט שימשה כעמיתה במרכזי מחקר בהם מרכז פטרי-פלום למשפט, בריאות וביו אתיקה, ובתכנית ללימודי מדע, חברה וטכנולוגיה בבי״ס קנדי לממשל. ד״ר סודאי חוקרת את יחסי הכוחות שבין משפט, מדע וטכנולוגיה וכן תנועות לשינוי חברתי. מאמריה זכו בפסקי כתיבה שונים ומפורסמים דרך קבע בכתבי עת משפטיים ורפואיים מובילים. לאחרונה התפרסם כי מאמר פרי עתה התקבל לפרסום בכתב העת Science. ד״ר סודאי היא חוקרת במרכז הבינלאומי לבריאות משפט ואתיקה.