ד"ר זוהר קאופמן היא פסיכולוגית קלינית ופסיכותרפיסטית בגישה פסיכואנליטית. היא בוגרת בית הספר לפסיכותרפיה בפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל אביב. עבודת הדוקטורט שלה נכתב במסגרת התוכנית לפסיכואנליזה ופרשנות באוניברסיטת בר אילן והיא עוסקת באתיקה של המידות הטובות בפסיכואנליזה. מחקר זה הוא חדשני ורב-תחומי הבוחן את מקומן של תיאוריות של מוסר בעולם התיאוריות פסיכואנליטי, ומתמקד בשאלת האתיקה של המטפל הפסיכואנליטי על סמך הגותו של זיגמונד פרויד. במהלך לימודי הדוקטורט זכתה ד"ר קאופמן במלגות הנשיא והרקרטור על הישגיה והציגה את עבודתה בכנסים נחשבים בחו"ל. מאמרים אקדמיים המבוססים על עבודת הדוקטורט שלה מצויים בימים אלה בשיפוט בכתבי עת מובילים בתחומם.

ד"ר קאופמן היא עמיתה במדור הקליני מכון ברמן באוניברסיטת חיפה, במסגרתו היא מלמדת סמינרים העוסקים באתיקה ופסיכותרפיה וקריאה בכתבי פרויד. במקביל לעיסוקה האקדמי ד"ר קאופמן היא פסיכולוגית קלינית פעילה המטפלת במבוגרים ומתבגרים.