ד"ר זוהר לדרמן הוא רופא מתמחה ברפואה דחופה בקריה הרפואית רמב"ם. בנוסף, לד"ר לדרמן תואר Ph.D  בביואתיקה מהאוניברסיטה הלאומית של סינגפור והוא בוגר תכנית הבתר-דוקטורט ביחידה להומניות ברפואה וביואתיקה באוניברסיטת הונג קונג. תחומי המחקר של ד"ר לדרמן כוללים אתיקה של בריאות הציבור, אתיקה של בריאות אחת ואתיקה קלינית. מחקריו האחרונים עוסקים בשאלות של בדידות וסולידריות בעיתות פנדמיה.

ד"ר לדרמן פרסם עד כה מאמרים רבים בנושאים בתחומי הרפואה הקלינית והביאותיקה בפלטפורמות מכובדות, תוך שיתוף פעולה עם חוקרים מהארץ ומחו"ל. ד"ר לדרמן לוקח חלק בפעילות המרכז הבינלאומי לבריאות משפט ואתיקה והוא משמש כחבר בוועדה האקדמית המלווה. ד"ר לדרמן תורם למרכז מניסיונו המקצועי, האקדמי והמעשיהן כרופא פעיל וחוקר קליני והן כחוקר פורה בתחומי האתיקה, החברה והבריאות.