ד"ר גילה יעקב היא חברת סגל בכיר בחוג למנהל מערכות בריאות וראש המרכז לפיתוח ההוראה במכללת עמק יזרעל, ישראל. מחקריה, שפורסמו בכתבי עת מובילים, עוסקי בתחומי הביו-אתיקה, בריאות הציבור, חינוך רפואי וסוף החיים. בנוסף היא משמשת כעמיתית הוראה בתכנית לתואר שני במשפט ובריאות בפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה.

ד"ר גילה יעקב היא בעלת תואר תואר ראשון במדעי הטבע (Bsc) ותעודת הוראה מאוניברסיטת חיפה בשלוחה של אורנים, תואר שני במיקרוביולוגיה רפואית (Msc) הפקולטה לרפואה בטכניון ותואר שלישי באתיקה רפואית (PhD ) מהפקולטה להוראת המדעים בטכניון.

ד"ר יעקב חברה בוועדת האתיקה הארצית מתוקף חוק החולה הנוטה למות ובוועדת אתיקה סטטוטורית ומייעצת במרכז הרפואי לגליל בנהריה ולמוסדות רפואיים נוספים בנושאים של ביואתיקה וסוף החיים. בנוסף  ד"ר יעקב חברה מזה שש שנים בועד המנהל של עמותת תמיכה לקידום הטיפול הפליאטיבי בישראל ולאחרונה נבחרה לתפקיד יו"ר העמותה.

ד"ר גילה יעקב לוקחת חלק פעיל בפעילות המרכז הבינלאומי לבריאות משפט ואתיקה מזה שנתיים והיא חברה בוועדה האקדמית של המרכז. ד"ר יעקב תורמת בנדיבות מניסיונה המקצועי, האקדמי והמעשי העשיר בתחומי הביו-אתיקה והוראתה.