פרופסור שי לין

פרופ' שי לין – סיו"ר הועד המנהל, ראש יחידה בקתדרת אונסקו לביואתיקה

רופא אפידמיולוג, מומחה בבריאות הציבור ומומחה במינהל רפואי. בעל תואר MD מהאוניברסיטה העברית, בירושלים, תואר מוסמך בבריאות הציבור MPH ותואר דוקטור בבריאות הציבור  DrPH  (עם דגש על מידע רפואי וביוסטטיסטיקה) מאוניבסיטת הרוורד בבוסטון. עבודתו התמקדה בגורמים סביבתיים ותורשתיים לתחלואה ומומים מולדים, וניטור חומרת תחלואה. כיהן  כסגן מנהל בי"ח רמב"ם, ומשנת 1981 היה הממונה על נושאי מידע רפואי בבי"ח רמב"ם ובפקולטה לרפואה בטכניון במסגרות שונות.  שהה שנתיים במכוני המחקר הלאומיים בארה"ב (ה- NIH) כמדען אורח (1986-1987), וקיבל מלגה  מקרן מקארטור בארה"ב לבירור שיטות הערכה של עלות נכויות.  היה פרופ' אורח במספר אוניברסיטאות (צפון קרולינה ומרילנד בארה"ב  וקולומביה הבריטית בקנדה), יועץ  למרכז לסטטיסטיקה של בריאות (NCHS) בארה"ב ולמרכז לחקר האיידס בונקובר, קנדה.  מונה לשנתיים כאפידמיולוג של מרכז ההשתלות בישראל, וחבר במועצות  לאומיות לבריאות בישראל.  היה חבר בועדה מדעית של חיל הרפואה,   חבר בועדת המחשב האקדמית של הטכניון, וממונה על תיקשוב בפקולטה לרפואה.  ממקימי החוג לאפידמיולוגיה בטכניון וכיהן כראש החוג לאפידמיולוגיה בפקולטה לרפואה בטכניון  וראש היחידה לאפידמיולוגיה קלינית במרכז רפואי רמב"ם. ממקימי ביה"ס לבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה ועמד בראשו. כיהן שתי תקופות  כדיקן הפקולטה למדעי הרוחה והבריאות באוניברסיטת חיפה. כעת מכהן כסגן יו"ר הועד המנהל של המרכז לבריאות משפט ואתיקה וראש היחידה לביואתיקה באוניברסיטת חיפה של קתדרת אונסקו לביואתיקה.

דף הבית: http://publichealth.haifa.ac.il/index.php/he/?option=com_content&view=article&id=47