פרופסור אמנון כרמי

פרופ' אמנון כרמי – יו"ר הועד המנהל של המרכז הבינלאומי לבריאות, משפט ואתיקה, מייסד המרכז, ראש קתדרת אונסקו לביואתיקה

פרופ' אמנון כרמי הוא המייסד של המרכז הבינלאומי לבריאות משפט ואתיקה ועמד בראשו בין השנים 1996 – 2019. בשנת 2001 הקים את "קתדרת אונסקו לביו-אתיקה (חיפה)" ומאז עומד בראשה. הוא פרופסור אמריטוס בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת חיפה, היה חבר בצוות ההקמה שלה, והקים בה את תוכנית המוסמך במשפט ובריאות ואת תכנית המוסמך לשופטים. פרופ' כרמי שימש כשופט בבית משפט השלום בצפת, בבית המשפט המחוזי בחיפה וכן בבית הדין הצבאי לערעורים. הוא ממייסדי הארגון הבינלאומי להכשרת שופטים ושימש כמזכ"ל הראשון שלו. כמו כן הוא הדיקן המייסד של בית הספר למשפטים של המכללה האקדמית צפת.

פרופ' כרמי הוא מחלוצי תחום המחקר של משפט רפואי בישראל ובעולם. הוא פרסם עשרות ספרים ומאמרים מרכזיים אשר יצרו יחד קורפוס מרשים בתחומי משפט הבריאות והאתיקה ושימש בתפקידים רבים בעלי חשיבות רבה בפיתוח התחום. בשנת 1972 הוא ייסד את האגודה לרפואה ולמשפט בישראל, בשנת 1976 הוא ייסד את כתב העת "רפואה ומשפט". בשנת 1980 הוא ייסד את הרבעון Medicine and Law וערך אותו במשך שלושים שנים. בשנים 1991 – 2010 כיהן כנשיא הארגון העולמי למשפט רפואי. פרופ' כרמי זכה בעשרות תארי כבוד ברחבי העולם. בשנת 2008 העניק לו הארגון העולמי למשפט רפואי עיטור כבוד על מפעל חיים בשדה המשפט הרפואי. פרופ' כרמי פעל רבות להעלאת המודעות ולפיתוח השיח הציבורי בנושאים הקשורים במשפט ובריאות דרך חברות בוועדות מומחים וועדות ציבוריות, ארגון ימי עיון, העברת הרצאות, ופרסומים לקהלים מקצועיים ולקהל הרחב וקידום חקיקה בנושאים אלה. בשנת 2001 קיבל את עיטור "יקיר העיר חיפה".

דף הבית: http://law.haifa.ac.il/index.php/he/acarmi