שותפות מכרעת – שותפות מטופלים בתהליכי קבלת החלטות בתחום הבריאות

מוזמנים ומוזמנות לפאנל ההשקה של הפרויקט החדש שלנו שיעסוק בשותפות מטופלים ומטופלות בקבלת החלטות בתחומי הרפואה והבריאות. הפרויקט הוא פרי שיתוף פעולה בין המרכז הבינלאומי לבריאות משפט ואתיקה ונציגי עמותות מטופלים, בחסות חברת יאנסן. מטרת הפרויקט היא לצקת תוכן בשותפות זו, לעורר מודעות לצורך בה ולייצר ניירות עמדה לקידום מדיניות ראויה בנושא. במסגרת הפעילות נבקש להתייחס למגוון סוגיות, הן במישור האינדיבידואלי הקשור במקומו/ה של המטופל/ת בקבלת החלטות הנוגעות לטיפול בו/ה והן במישור הקולקטיבי של עיצוב מדיניות ומחקר.

לצורך קידום הנושא וכתיבת ניירות עמדה נקיים סקר בקרב עמותות מטופלים, נערוך שולחנות עגולים עם נציגי עמותות ונציגי מערכת הבריאות, נפיץ סקירות ספרות בנושא ונקיים קול קורא לחיבורים אקדמיים בתחום.

הפאנל הפותח יעסוק באתגרים, בחסמים ובאפשרויות ששותפות מטופלים ומטופלות טומנת בחובה עבור מערכת הבריאות. בין היתר נבחן איך לחזק את המקום של האדם המטופל בקבלת החלטות הנוגעות לטיפול רפואי? כיצד עמותות מטופלים יכולות להשפיע על עיצוב מדיניות ומחקר רפואי? מהו סוג הידע שיש למטופלים, מטופלות ועמותות בנוגע למחלות ולמצבים הרפואיים עימם מתמודדים?

פאנל ההשקה של הפרויקט vתקיים ביום ב', ה- 26.12.2022, בין השעות 18:00 – 19:30.

הפאנל יערך בזום (קישור ישלח ישירות לנרשמים) וילווה בתמלול.

שותפות מכרעת

שותפות מטופלים בתהליכי קבלת החלטות בתחום הבריאות

מנחה:

/ ד"ר מעין סודאי, הפקולטה למשפטים, התוכנית ללימודי נשים ומגדר והמרכז הבינלאומי לבריאות משפט ואתיקה, אוניברסיטת חיפה.

בהשתתפות:

/ ד״ר בועז לב, ראש הצוות לטיפול במגפות במשרד הבריאות ונציב קבילות הציבור למקצועות הרפואיים במשרד הבריאות מאז שנת 2015. מנכ"ל משרד הבריאות וראש חטיבת הבריאות לשעבר.

/ ד״ר אבי זיגדון, בית הספר למדעי הבריאות באוניברסיטת אריאל, ממייסדי האקדמיה לארגוני חולים בישראל ויו"ר העמותה לחולים במחלת GIST.

/ גב' הדס נתן, יו״ר עמותת לשמ״ה, לשילוב מתמודדים והעצמה בבריאות הנפש, בעלת תואר שני בבריאות נפש קהילתית.

/ ד"ר סיון תמיר, חוקרת בכירה ויועצת מדיניות במכון הישראלי למדיניות טכנולוגיה, חברה בוועדה המייעצת לביואתיקה של האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, עמיתה במרכז הבינלאומי לבריאות משפט ואתיקה באוניברסיטת חיפה.

// הפעילות נעשית בשיתוף עמותות חולים, מתמודדים ואנשים עם מוגבלויות, בחסות חברת יאנסן //

הרשמה